Stokas-Athens-remodeling-renovation-Architecture-construction-interior
Residential Development Award 2020
Πληροφορίες Έργου
Est. Dec 2019
Apartment 120 M2 – 1290 SF ±
3 Bedrooms
1 Main Bathrooms
1 WC
Energy Efficiency Rating: "A"
Χαρακτηριστικά & Παροχές
First Floor
Living Room,
Kitchen,
2 Bedrooms,
Main bathroom,
1 WC,
Second Floor
Open Office,
Laundry,
1 WC
Ιδιαίτερα Ποιοτικά Χαρακτηριστικά
Overall Interior Comfort Details
Bullet proof External Aluminum Glazing
False Ceiling to all areas
Comfort Light
Electrical Rolling Shutters
Wooden Fireplace
Led Lights Illumination
Dimmer Lighting to Living Room
Electrical Entrance door Locked with mobile
Integrated Systems - HVAC
DAIKIN HVAC system of Heat pump and Fan-coils
REHAU Floor Heating
KNAUF Drywalls system
GROHE, Bathroom Fixtures
WILO Twin Pump System
VIMAR Outlets and Sockets
Central Fire and Burglary System
Aluminum Structures of ALUMIL systems
Hot Water Solar System & Electrical Boiler
Συντελεστές Έργου
Project Management | Y. Stokas
Interior Design | N. Kokkaliari
Architecture Design | Y. Stokas, E. Stamataki
Site Management | E. Stamataki
Structural Design | V. Lagoutaris, Y. Stokas
Συνεργάτες
Ανακατασκευή Μεζονέτας στον Υμηττό
Αρχιτεκτονική, Εσωτερική διακόσμηση, Κατασκευή

Το έργο αφορά το σχεδιασμό και την πλήρη ανακατασκευή μεζονέτας σε γωνιακό οικόπεδο στην περιοχή του Υμηττού που ανέλαβε εξ ολοκλήρου η Stokas Inc.

Το εν λόγω διαμέρισμα αποτελεί κατασκευή του ’58, οπότε η εσωτερική διαρρύθμισή του, ακολουθώντας τις επιταγές εκείνης της περιόδου, είχε διαμορφωθεί με τη χρήση διαδρόμων που περίκλυαν τους χώρους διημέρευσης, αλλά ταυτόχρονα έκαναν τους χώρους να μοιάζουν μικρότεροι. Τα ψηλά δίφυλλα παράθυρα, όμως, όπως και το μεγάλο εσωτερικό ύψος ήταν από τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της κατασκευής.

Στην πορεία σχεδιασμού η Αρχιτεκτονική πρόταση πέρασε από διάφορα στάδια καθώς η παλαιότητα της κατασκευής δεν επέτρεπε εντατικές επεμβάσεις. Η αδυναμία υποστήριξης από την υπάρχουσα υποδομή οδήγησε στην εφαρμογή εξειδικευμένων τεχνικών κατά την κατασκευή.

Κεντρική ιδέα αποτέλεσε η δημιουργία ενός ελεύθερου χώρου μέσα στο κλειστό αυτό περίβλημα που όριζε το υφιστάμενο κέλυφος με κύριο μέλημα αυτή η κίνηση ενοποίησης να παράξει ένα ζεστό και οικείο περιβάλλον. 

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή διαδραματίζουν οι κρεμαστοί πάγκοι περιμετρικά του καθιστικού με σημείο άρθρωσης το τζάκι ως κύριο πόλο έλξης. Η συγκεκριμένη διάταξη προσφέρει πολλαπλές επιλογές αναπροσαρμογής της επίπλωσης στο χώρο και δίνει μια αίσθηση ενοποίησης, στηριζόμενη στις ανάγκες των ιδιοκτητών.

Το σκανδιναβικό στυλ στο κύριο χώρο του διαμερίσματος με τα ψηλά παράθυρα έως το επίπεδο του πάγκου, το έντονο καφέ χρώμα στα ξύλινα δάπεδα και στο κλιμακοστάσιο και οι απαλοί τόνοι λευκού και ανοιχτού γκρι στους τοίχους καθώς και η γκρι πετρώδης υφή της κουζίνας προσφέρουν στο χρήστη μία αίσθηση χαλάρωσης και ζεστασιάς, η οποία διατηρείται με τις ίδιες χρωματικές και υλικές παλέτες και στα υπνοδωμάτια του διαμερίσματος.

Στα δύο λουτρά της κατοικίας δόθηκε, επίσης, έμφαση στα φυσικής προέλευσης υλικά, για αυτό και χρησιμοποιήθηκε ο συνδυασμός διαφορετικών αποχρώσεων μάρμαρου με ξύλο, συνεισφέροντας στη συνολική ατμόσφαιρα του διαμερίσματος.

Image gallery

Tags
Architecture
Construction
Interior
Share project
ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
Αρχιτεκτονική — Εσωτερική διακόσμηση — Κατασκευή
Modern Two-Storey Residence in Nea Makri
ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ
->
Αρχιτεκτονική — Εσωτερική διακόσμηση — Κατασκευή
Modern Residence in Antikira, Viotia
ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ
->
QUBI
Quality & Utility Building Information
Τί είναι το QUBI; Δεν είναι απλώς το ακρώνυμο των Ποιοτικών και Χρηστικών Πληροφοριών Κτηρίου στην αγγλική.

Είναι ένας «κύβος» -όπως άλλωστε το όνομά του συνηχεί με το αντίστοιχο λατινικό λήμμα- ο οποίος εσωκλείει όλα τα στοιχεία της μοναδικής ταυτότητα κάθε κατασκευαστικού έργου μας, περιλαμβάνοντας όλες τις παραμέτρους, αλλά και τις σχετικές πληροφορίες με την ποιότητα, τη λειτουργία και τις ιδιότητες κάθε κτηρίου.

COMMITMENT