Project Information
Under Construction - Est. delivery: 2023
Plot 299 M2
Residences 133 Μ2
Energy class Α+
1 Master Bedroom
2 Bedrooms
1 Master Bathroom
2 Bathrooms
1 office
Living room
Kitchen
Office
Fire place
Kitchenette
Swimming Pool
Characteristics & Amenities
Basement
Parking area
Storage
Ground floor
Living room - Dinning area
Kitchen
Bedroom
Bathroom
Wardrobe
1st Floor
1 Bedroom,
1 Master bedroom with en-suite bathroom, Walk-in closet, Private Balcony
1 Office
1 bathroom
Special Quality Characteristics
Overall Interior Comfort Details
Emergency Lighting
Ceiling Comfort Light to Every Room
Electrical Rolling Shutters
Fireplace
Led Lights Illumination
Dimmer Lighting to Living Room
ON/OFF Lights Main Switch for Entire House
Glass Pivot Entrance Door
High Standards Kitchen
Overall Bedrooms Comfort Details
Central Spot Lights & Comfort Light Operation by the Bed
Individually Controlled Reading Lights on Each Side of the Bed
Schuko Outlet on Each Side of the Bed
Electrical Rolling Shutters Controller by the Bed
TV Outlets
LAN Outlets
Design of a Two-Storey Residence with Basement, Attic and Swimming Pool
Architecture, Interior

The Study concerns a luxurious Two-Storey Detached House with basement, attic and swimming pool, of contemporary architecture and modern aesthetics, with a total area of 293 sq.m, located on a plot of 370 sq.m in the area of Vari. The goal of Stokas D&C during the morphological treatment was to create a building that would harmonize with the urban character of the area but at the same time create the feeling of a country house.

The existence of ancient findings was a challenge on this particular plot of land, as to protect them, the location of the residence could be carried out in a specific part of the plot. Stokas D&C chose to use this limitation as a design tool and formed the building from two distinct volumes in rotation around the axis of the stairwell, leaving the find spaces free around the perimeter.

The volume on the ground floor level houses the common areas and a guest house, while the volume on the next level houses the private spaces, offering users greater autonomy and privacy. The last level is occupied by the attic and the end of the staircase, offering relaxation for relaxation in the roof space. The basement level consists of parking spaces and auxiliary storage areas.

The design of the outdoor space, where the swimming pool is located, has been done in such a way as to give a sense of continuity with the living area. The choice of gray and white colors as well as the composition of wood and stone formed the main palette, giving a sense of coherence and offering a warm family environment.

Image gallery

Tags
Architecture
Interior
Share project
RELATED PROJECTS
Architecture — Construction
Three Modern Two-Storey Residences in Porto Heli
FOR SALE
->
Architecture — Construction — Interior
FOR SALE
->
QUBI
Quality & Utility Building Information
What is QUBI? It’s not just an acronym for Quality & Utility Building Information.

It is a "cube" -as its name goes with the corresponding Latin word cubus- which encloses all the elements of each of our construction project’s unique identity, including all the construction parameters, as well as the information related to its quality, operation and functional characteristics.

COMMITMENT